services

Bij zowel nationale als internationale verkoop van voertuigen komt ook een lastige papierwinkel kijken. Wij verzorgen de douanedocumenten, tijdelijke kentekens of verscheping, zodat u er geen omkijken naar heeft!

Export services

U heeft uw voertuig uitgekozen? Truck Centrum Sliedrecht verzorgt het gehele logistieke traject van transport tot douane afhandeling. Wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden.

Transport

Wij regelen het transport van uw gebruikte trucks en/of trailers tot aan de plek van bestemming. U kunt vertrouwen op onze ervaring en het uitgebreide netwerk van erkende transporteurs en chauffeurs. Tegen scherpe tarieven halen en brengen we trucks en trailers van en naar diverse Europese havens of andere gewenste bestemmingen.

Verscheping

Bij de verscheping van een truck, trailer of een andere bedrijfswagen komt veel (administratieve rompslomp en organisatie) kijken. Wij begeleiden onze relaties bij het registreren en bij het in- en uitvoeren vanuit en naar elk land ter wereld. Samen met gespecialiseerde expediteurs en rederijen zorgen wij voor een probleemloze aflevering.

Verzekering

Bij export heeft uw truck of trailer meestal een tijdelijk kentekenbewijs en is het niet vanzelf verzekerd. Indien gewenst, sluiten wij een tijdelijke transportverzekering voor u af. Deze duurt standaard vijf dagen, dit is meestal lang genoeg. Maar we kunnen uw bedrijfswagen ook langer verzekeren. Vraag naar de mogelijkheden en tarieven.

Exportkenteken

Brengt u zelf uw voertuig naar de plaats van bestemming, dan moet u over een exportkenteken beschikken. Wij regelen dit graag en snel voor u. U geeft ons de aanvraag tijdig door en het kenteken is binnen voordat u uw voertuig komt ophalen. Dat is wel zo gemakkelijk!

RDW erkend

Wie een voertuig inkoopt of verkoopt moet de tenaamstelling veranderen (deel 1B van het kentekenbewijs). Dankzij onze erkenning bij de Rijks Dienst Wegverkeer mogen wij een voertuig direct opnemen in onze bedrijfsvoorraad, een kenteken op naam van de nieuwe eigenaar zetten en uiteraard uw registratie bij de RDW beëindigen.

Douane afhandeling

Bij het exporteren van trucks, trailers en andere bedrijfswagens zijn verschillende douanedocumenten nodig. Bijvoorbeeld een EX1-document (exportverklaring), bij export van uw bedrijfswagens buiten de EU. Wij staan direct in contact met de douane en weten alle import- en exportrestricties, douaneformaliteiten en voorschriften die van toepassing zijn in uw situatie.

Laden van trucks en trailers

Het transporteren en verschepen van de bedrijfswagens is niet goedkoop. Om de kosten zo laag mogelijk te houden laden wij trucks en trailers op elkaar. Dit kan door meerdere opleggers in één pakket te laden, één of meerdere trucks op een dieplader of het laden van de ene truck op de andere. Wij denken hierin graag met u mee.

Service

Wij beschikken over onze eigen werkplaats (3 servicestraten en eigen werkplaats), u kunt rekenen op onze snelle service en brede expertise. Of het nu gaat om het laden van containers, het monteren van nieuwe banden in onze werkplaats; heeft u een servicevraag, of andere specifieke wensen? Vraag naar de mogelijkheden.